Retningslinjer for personvern

Dine personopplysninger overføres kryptert og sikkert via HTTPS.

Innhold
1. Innledning
2. Hva slags opplysninger samler vi inn
3. Hva brukes opplysningene til?
4. Cookies/Informasjonskapsler
5. Deling av opplysninger
6. Lagringstid
7. Rett til innsyn, sletting og retting av informasjon
8. Sikring av personopplysinger
9. Særlig om markedsføring i e-post og SMS
10. Rett til å klage
11. Kontaktinformasjon 

1. Innledning
Denne personvernerklæringen gjelder for Bertel O. Steen Bilutleie og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Bertel O. Steen Bilutleie, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Bertel O. Steen Bilutleie´s grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

2. Hva slags opplysninger samler vi inn?
For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du ønsker en prisforespørsel av oss eller kontaker oss via vårt kontaktskjema lagrer vi i noen tilfeller informasjon slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere.

b) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

c) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser.

d) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

3. Hva brukes opplysningene til?
Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi opplysninger om navn, e-postadresse og mobilnummer for å kunne trygge kommunikasjonen med deg som kunde. Vi bruker også disse opplysningene for å sikre en best mulig kundeopplevelse for deg ved for eksempel sms varlsing om henting av bil og klargjøring osv.

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Vi sjekker i noen tilfeller hvilke sider våre kunder er mest inne på og hvilke sider som har relevant informasjon for ulike årstider osv. Her kan vi bruke denne informasjonen til å velge riktig kommunikasjontype til riktig årstid og interesse basert på kunders bruk av siden vår.

4. Cookies / informasjonskapsler.
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

Hva er cookies og hva brukes de til?
Bertel O. Steen Bilutleie benytter informasjonskapsler (cookies), som de fleste andre nettsider, og i henhold til norsk lovgivning. En cookie er data som lagres i din nettleser for at nettsiden skal kjenne deg igjen fra side til side og besøk til besøk.

a) Hva slags informasjon lagres?

Bertel O. Steen Bilutleie bruker i noen tilefllet såkalte førsteparts-cookies for at du skal få en enklere bruk av siden. Formålet kan være enklere utfylling av data i skjemaer osv.

b) Slik kan du unngå cookies

Om du ønsker å unngå bruk av cookies kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere cookies automatisk. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at om du velger å utelukke cookies, vil flere av funksjonene på bosbilutleie.no ikke fungere. Utenforstående kan bare få innsyn i opplysningene dersom dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for Bertel O. Steen Bilutleie. Ved å bruke nettsiden Bertel O. Steen Bilutleie samtykker du til bruk av informasjonskapsler.

5. Deling av opplysninger
Bertel O. Steen Bilutleie deler ikke i noen tilefeller vår informasjon med andre. All din informasjon blir lagret hos oss og aldri solgt eller meddelt andre parter.

6. Lagringstid
Ved å samtykke til våre retningslinjer for personvern gir du oss tillatelse til å lagre informasjon om deg for å bruke i sammenheng med fremtidige rekrutteringsprosesser helt til du ber oss om å slette lagret informasjon eller trekker tilbake samtykket ditt. Du gir oss også lov til å kontakte deg på den oppgitte e-postadressen eller via telefon dersom vi trenger å komme i kontakt med deg.

7. Rett til innsyn, sletting og retting av informasjon
Du har krav på å vite hvilken informasjon som blir/er hentet om deg og kan forbeholde deg retten til å rette feilaktig informasjon eller slettevinformasjonen vi har lagret. Du har også krav på å få vite hva den lagrede informasjonen skal brukes til. Som kandidat hos oss har du også rett til å supplere med ytterlige opplysninger som kan være relevant for rekrutteringsprosessen.

8. Sikring av personopplysninger
Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

9. Særlig om markedsføring i e-post og SMS
Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

10. Rett til å klage
Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

11. Kontaktinformasjon
Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss.